Studentiada

Studențiada

 

În perioada 26 octombrie – 1 noiembrie, are loc unul dintre cele mai mari festivaluri studențești din România, STUDENȚIADA, organizat de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), prin organizații membre din 15 centre universitare: București, Iași, Craiova, Timișoara, Tg. Jiu, Petroșani, Galați, Constanta, Brasov, Tg. Mures, Sibiu, Bacău, Târgoviște, Ploiești, Cluj! Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului.

 

În anul 2006, UNSR a iniţiat „Studenţiada”, festival studenţesc organizat la nivel naţional, care a determinat peste 5 000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la diverse activităţi extracurriculare. În 2007, Studenţiada s-a desfăşurat în 10 oraşe, având 10 000 de participanţi. În 2008 şi 2009, au fost vizate 11 centre universitare şi 20 000 de participanţi. Anul acesta, festivalul se va desfăşura în 16 oraşe şi vizează peste 40 000 de participanţi.

 

Studenţiada 2015 va avea în vedere rolul important pe care cultura, sportul, creativitatea şi inovaţia îl au în viaţa noastră de zi cu zi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea noastră ca indivizi, cât şi ca societate.

Conștientizând și trăgând un semna de alarmă asupra importanței existenței anumitor activități în viața oricărui student, UNSR pregătește studenților o varietate de activități (sportive, culturale, educaționale ș.a.), activități la care, în mod normal, studenții nu au acces gratuit.

 

Activități din cadrul festivalului: campionate sportive(baschet, fotbal, șah, tenis de masă ș.a.), concerte de muzică clasică, seara filmului, treasure hunt, Robochallenge, concurs de cultură generală, training-uri specifice (motivațional, lucru în echipă, negociere, public speaking, cultura antreprenorială ș.a.), maraton de scurt metraje, workshop-uri, dialog cu personalități, bowling, cross, parada autovehiculelor de epocă, ecologizare, derapaje controlate, paintball și multe altele, în toate centrele universitare menționate mai sus.

 

În București, toate organizațiile membre UNSR vor începe cu o Campanie de Donare de Sânge (19 -23 octombrie, Rectorat UPB), totul culminând cu o Paradă a Organizațiilor.

 

 

 

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *